Skoči na glavno vsebino

PROJEKT SIMBIOZA GIBA

V letošnjem vrtčevskem letu smo izvedli tri srečanja sodelovanja s starimi starši. Decembra smo izvedli likovno delavnico z izdelovanjem izdelkov za novoletni bazar. Otroci in njihovi stari starši so se urili v kreativnosti, razgibanju prstkov in tako urili fino motoriko ter v dogovarjanju, da so nastali čudoviti likovni izdelki.

Spomladi pa smo se s starimi starši odpravili na sprehod po vasi. Tudi najmlajši so sodelovali in stari starši so nam pomagali voziti vozičke. Med potjo so stari starši imeli čas za spontan pogovor s svojimi sovaščani in pa tudi za radovedne pogovore z otroki.

Tretje srečanje smo izvedli v maju – skupina Mavric je pripravila jogo. Jogo smo izvedli v telovadnici vrtca. Na začetku smo si podajali zvonček tišine in izvedli gimnastične vaje v krogu. Nato je vsak otrok s starim staršem dobil joga kartico z asano, ki jo je moral gibalno ponazoriti vsem ostalim. Vsi smo zelo uživali, se smejali in razgibali. Stari starši so nam povedali, da na takšno telovadbo bi prišli vsak dan v vrtec. Stare starše so otroci tudi zmasirali po hrbtu – narisali so jim poljubno risbico s prstki. Za konec pa smo peli pesmice ob mavričnem padalu in poslušali igranje na klavir.

Skupina Zvezdic je v mesecu maju pripravila gibalni poligon na igrišču ter starim staršem pokazala video posnetek dogajanja čez celotno vrtčevsko leto.

Stari starši so bili obiska v vrtcu zelo veseli saj smo njihovo dopoldne popestrili z dejavnostmi, druženjem in veseljem.

Zapisala: Kaja Jogan

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost