Skoči na glavno vsebino

OBISK KMETIJE IN PRIJATELJSTVO Z ŽIVALMI

V vrtcu smo pripravili poseben izlet za naše otroke – obisk kmetije v bližnji okolici. Otroci so se navdušili nad priložnostjo, da spoznajo življenje na kmetiji in se približajo ljubkim živalim.

Sprehodili smo se na kmetijo v Zalošče, k starim staršem ene izmed deklic Rdečih balonov. Ob prihodu na kmetijo so otroci takoj začutili veselje in radovednost. Stari starši so nam najprej predstavili kmetijo ter katere živali lahko zasledimo na njej. Otroci so se že takoj na začetku lahko spoprijateljili z oslički. Dotikanje mehke dlake in opazovanje igrivosti živali je pričaralo nasmeh na otroške obraze. Sreča, ki so jo otroci čutili, ko so se preizkusili v jahanju osličkov, je bila neprecenljiva. Naučili so se spoštovanja do živali in se zavedali, kako pomembno je skrbeti za njihovo dobrobit. Spoznali smo še koze, račke ter kokoške. Zašli smo tudi v notranjost kurnika ter se lovili po njem. Pregledali smo še v hišico kokošk, ali so znesle kakšno jajce.

Celoten izlet na kmetijo je bil ne le zabaven, ampak tudi poučen. Otroci so spoznali raznolikost živali in se naučili o njihovem pomenu za človeštvo. To doživetje bo zagotovo ostalo v lepem spominu naših predšolskih otrok, spodbudilo pa bo tudi njihovo spoštovanje do narave in življenja okoli nas.

Zapisala: Monika Uršič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost