Skoči na glavno vsebino

»PESMICE V MAJU« NAS POVEZUJEJO

V torek, 28. maja, se je v Dornberku odvila že tretja prireditev “Pesmice v maju”, ki je v Dvorano Čuklja, kljub deževnemu vremenu, privabila številne krajane in sorodnike nastopajočih.

Prireditev se je začela s pevskim nastopom najmlajših pevcev iz Vrtca Dornberk in Prvačina, ki jih vodi Mateja Šimac. Njihove pesmi, polne veselja in otroške igrivosti, so izvabljale nasmehe in bučne aplavze občinstva. Gostje, glasbena skupina Kontejnerčki, so s spremljavo popestrili eno od zapetih pesmi.

Sledil je nastop Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Dornberk in nato še Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Dornberk, pod vodstvom glasbenega učitelja Aleša Vodopivca.

“Pesmice v maju” so znova dokazale, da glasba združuje in povezuje ljudi. Dogodek je bil zelo uspešen, saj je združil mlade glasove in izkušene glasbenike. Prireditev se je zaključila s skupno pesmijo vseh nastopajočih z jasnim sporočilom: »Mi smo tisti ljudje, ki pojemo in plešemo …, ki smo s soncem obsijani in gledamo naprej!«

Ob dogodku so predstavniki staršev organizirali tudi srečelov. Zbran denar je bil namenjen za šolsko – vrtčevski sklad.

Odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni, zato ugotavljamo, da smo bili priče še enemu nepozabnemu glasbenemu večeru, ki se je odvil v naši skupnosti. Prepričani smo, da se bodo Pesmice v maju nadaljevale tudi v prihodnje in še naprej bogatile kulturno življenje v Dornberku in Prvačini.

Zapisala: Marjana Turk

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost