Skoči na glavno vsebino

IZLET V NOVO GORICO Z AVTOBUSOM

Zadnji septembrski dan je bil za naše otroke posebno razburljiv in poln nepozabnih doživetij. Predšolski otroci iz Dornberka so se odpravili na čudovit izlet z avtobusom v Novo Gorico, kjer so doživeli čarobnost mačka Murija in se preizkusili v iskanju skritega zaklada v gozdičku.

Zjutraj smo se zbrali v vrtcu, kjer smo nestrpno čakali na avtobus, ki nas je odpeljal proti Novi Gorici. Veselo vzdušje se je kmalu razširilo med otroke, saj so bili polni pričakovanj in radovednosti, kaj jih čaka na tem izletu.

Pod okriljem zveze prijateljev mladine in okoljevarstvenega projetka Zeleni nahrbtnik smo si v borovem gozdičku najprej ogledali predstavo o mačku Muriju. Otroci so bili navdušeni nad zabavnimi prigodami mačka Murija in njegovih prijateljev. Smejali so se in ploskali vsakič, ko se je maček Muri pojavil na odru. Prav neverjetno je, kako se otroci lahko vživijo v čaroben svet pravljic in pesmic.

Po predstavi smo se odpravili med velika drevesa gozdička, kjer smo tako kot ostali otroci iz drugih vrtcev, iskali skriti zaklad. Otroci so s svojo energijo in navdušenjem raziskovali vsak kotiček gozda, sledili zemljevidu in skupaj reševali uganke. Bili so pravi mali raziskovalci! Spretno so tudi rešili vse gibalne naloge ter si prislužili nagrado.

Dan smo zaključili z igro na velikih igralih in z zadovoljnimi obrazi otrok, polni vtisov in novih izkušenj, odšli domov. To je bil izlet, ki jim bo ostal v nepozabnem spominu in jih navdušil za nova doživetja in prigode.

Zapisala: Monika Uršič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost