Skoči na glavno vsebino

TEDEN OTROKA V VRTCU PRVAČINA

(od 7. do 13. oktober 2024)

V vrtcu vsako leto Teden otroka obeležimo s posebnim dogajanjem in dogodki. Letošnji slogan je »OTROK, NEPOPISAN LIST. Tema nas opominja, da je ima velikega pomena to, da otrokom omogočamo pogoje za srečno in izpolnjujoče otroštvo. Hkrati pa na to, da  je edina vzporednica, ki se vleče med otroštvom nekoč in danes IGRA – četudi je vse spremenjeno (vzgoja, tempo življenja, načela in vrednote, vpliv tehnologije …).

V Tednu otroka smo se medgeneracijsko povezovali,

se družili, veliko ustvarjali in se igrali … obiskala nas je ga. Ljuba Krušič (upokojena sodelavka), ki nam je predstavila svojo avtorsko zgodbo Junak med junaki. Otroci pa so si ogledali tudi dramsko igrico Čudežna skleda medu (izvedba strokovnih delavk) – na predstavo smo povabili tudi prvošolce OŠ Prvačina.

Zabavno je bilo pri Zvezdicah, saj so nas v Tednu otroka vrtec obiskali stari starši, da bi se z našimi najmlajšimi igrali in skupaj izdelali preprosto ropotuljico. Skupaj so napolnili odpadno embalažo s koruznimi semeni ter jo pobarvali. Za otroke je bilo to posebno presenečenje, saj so se otroci svojih starih staršev zelo razveselili. Družili so se ob pesmih in rajalni igri Bela, bela lilija ter ob pitju čaja in igri v atriju.

V skupini Mavrice smo se pogovarjali o tem, kaj pomeni biti otrok in kaj otroci počnejo. Raziskovali smo, s kakšnimi igračami so se igrali otroci včasih – v povezavi s tem in svetovnim dnevom ljubiteljev volne (12. oktober) smo se srečali s starimi starši. Gospa »nona Zdenka« nam je prebrala zgodbo Pika plete (S. Webster), katero smo obogatili z izdelavo mišk iz kartona in volne.

V skupini Sončki smo v Tednu otroka, obravnavali kakšne igrače so imeli včasih (predvsem njihovi stari starši) ter kakšne igrače imajo otroci sedaj. Spoznali smo igro ristanc in se je tudi naučili igrati. Poleg igrač smo se naučili dve ljudski pesmi. Za zaključek pa smo v petek, 11. 10.  povabili njihove stare starše in skupaj smo izdelovali ročne lutke iz lesenih kuhalnic.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost