Skoči na glavno vsebino

RUMENI BALONI NA LOVU ZA LUŽO VELIKANKO

Otroci radi raziskujejo svet okoli sebe, se igrajo z blatom, plezajo po drevesih, skačejo po kupih listja in blatnih lužah, ter tako pridobivajo tudi informacije o svojem telesu. S tako igro nezavedno razvijajo svoje kognitivne sposobnosti, te pa imajo mnogo pozitivnih učinkov na zdravje, socialni razvoj ter druga področja otrokovega razvoja.

Pri Rumenih balonih smo tako deževen dan v septembru izkoristili za prvi daljši pohod. V škornjih in pelerinah smo se odpravili iskati luže velikanke. Že po poti smo preštevali manjše luže, opazovali promet,  ter se na prehodih za pešce učili varnega prečkanja ceste s gesto: »Dvignjena roka za varnost otroka«. Ob prihodu na cilj so otroci prosto tekali na poljskih poteh, raziskovali in se zabaval ob skakanju po lužah.

V veselje je bilo opazovati spontano otroško radost in glasen smeh ob pljuskanju vode iz luž. Nazaj v vrtec smo se vrnili opremljeni s polnimi škornji blatne vode ter z neprecenljivimi izkušnjami.

Starši, dovolimo otrokom, da so umazani, raziskujejo svet, ter se z norčijami v naravi razvijajo v samozavestnega posameznika.

Zapisala: Maja Kranjec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost